United Mega Store

UMS telefon: +47 40 48 00 88

Lam Tikka

AuthorUMSCategory, , DifficultyIntermediate

Ordet “tikka” betyr rett og slett “kjøttbit”, men brukes også som navn på yoghurtmarinaden som hører med i tikkarettene. Tikka stammer fra India og Pakistan, og er svært populært verden over. Dette er en rask og forenklet versjon, et herlig eksotisk innslag i en travel hverdag.

Yields225 Servings
Prep Time10 minsCook Time20 minsTotal Time30 mins
 800 g flatbiff av lam eller mørbrad
 2 ss olje til steking
 1 stk. grønn paprika
 2 stk. løk
 1 glass tikka masala saus
 1,5 dl matyoghurt eller gresk yoghurt
 65 g babyspinat
SLIK GJØR DU
1

Skjær lammekjøttet i fingertykke strimler.

2

Skjær løk i tynne båter og paprika i biter.

3

Varm en stekepanne med olje og stek kjøttet raskt..Tilsett løk og paprika og stek videre i 3-4 minutter.

4

Tilsett tikka masala og yoghurt. Reduser varmen og la alt småkoke i 5 minutter. Rør inn spinatblader rett før servering.

Ingredients

 800 g flatbiff av lam eller mørbrad
 2 ss olje til steking
 1 stk. grønn paprika
 2 stk. løk
 1 glass tikka masala saus
 1,5 dl matyoghurt eller gresk yoghurt
 65 g babyspinat

Directions

SLIK GJØR DU
1

Skjær lammekjøttet i fingertykke strimler.

2

Skjær løk i tynne båter og paprika i biter.

3

Varm en stekepanne med olje og stek kjøttet raskt..Tilsett løk og paprika og stek videre i 3-4 minutter.

4

Tilsett tikka masala og yoghurt. Reduser varmen og la alt småkoke i 5 minutter. Rør inn spinatblader rett før servering.

Lam Tikka
Nutrition Facts

Serving Size 5 cups

Servings 225


Amount Per Serving
Calories 730Calories from Fat 250
% Daily Value *
Total Fat 27g42%
Saturated Fat 9g45%
Cholesterol 195mg65%
Sodium 729mg31%
Total Carbohydrate 19g7%
Dietary Fiber 5g20%
Sugars 10g
Protein 96g192%

Vitamin A 20%
Vitamin C 22%
Calcium 24%
Iron 26%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Featured Recipe

UMS

Butter chicken – indisk smørkylling

Butter chicken – eller murgh makhani som retten heter på indisk – er en av de mest kjente indiske curryrettene. Denne oppskriften har vi fått av kjøkkensjefen på restaurant Listen to Baljit i Oslo.

Read More »

Recent Recipes

POPULÆRT AKKURAT NÅ

Kylling Tikka Masala

Tikka betyr rett og slett kjøtt uten bein, og masala betyr krydderblanding. Kyllingkjøtt i krydder, altså! Marinert i yoghurt og krydder, og kokt ferdig i en deilig krydret tomatsaus med fløte. Sett av tid til å la kjøttet marinere over natten, så er resten gjort på under en halv time.

Read More »

Lam Tikka

Ordet “tikka” betyr rett og slett “kjøttbit”, men brukes også som navn på yoghurtmarinaden som hører med i tikkarettene. Tikka stammer fra India og Pakistan, og er svært populært verden over. Dette er en rask og forenklet versjon, et herlig eksotisk innslag i en travel hverdag.

Read More »

Asiatisk kyllingsalat

Dette er en superrask og enkel kyllingsalat der du godt kan bruke restene fra gårsdagens kyllingmiddag. Friske urter og en hot dressing gir masse smak!

Read More »