United Mega Store

UMS telefon: +47 40 48 00 88

Lam Karahi

AuthorUMSCategory, , DifficultyIntermediate

Karahi er en rett fra Nord India, og lages ofte med geitekjøtt. Vi hat latt oss inspirere, og laget en med norsk lam, så enkelt som fårikålkjøtt.

Yields125 Servings
Prep Time10 minsCook Time50 minsTotal Time1 hr
 800 g fårikålkjøtt
 10 båter hvitløk
 6 ss revet frisk ingefær
 4 ss smør + 1 ts salt
 1,5 dl solsikkeolje
 5 stk. grønn chili
 1 ts malt chilipepper
 1,5 dl yoghurt eller creme fraiche
 3 stk. tomat
 1 ts garam masala
 1 stk. rød paprika
 2 stk. vårløk + 4 dl vann
SLIK GJØR DU
1

Skjær kjøttet i biter. Fjern bein.

2

Rens hvitløksbåtene. Skrell og riv ingefæren. Hakk chili. Ha olje i en gryte og brun kjøttet.

3

Tilsett hvitløk og ingefær. Bland sammen og tilsett vann. La det småkoke uten lokk til det meste av vannet er fordampet. Pass på at det ikke svir seg.

4

Tilsett smør og chili. Rør rundt.

5

Ha i youghurt, garam masala og chilipulver. Kok til kjøttet er mørt.

6

Hakk paprika, tomat og vårløk fint, og tilsett i gryta. Gi det et oppkok.

Ingredients

 800 g fårikålkjøtt
 10 båter hvitløk
 6 ss revet frisk ingefær
 4 ss smør + 1 ts salt
 1,5 dl solsikkeolje
 5 stk. grønn chili
 1 ts malt chilipepper
 1,5 dl yoghurt eller creme fraiche
 3 stk. tomat
 1 ts garam masala
 1 stk. rød paprika
 2 stk. vårløk + 4 dl vann

Directions

SLIK GJØR DU
1

Skjær kjøttet i biter. Fjern bein.

2

Rens hvitløksbåtene. Skrell og riv ingefæren. Hakk chili. Ha olje i en gryte og brun kjøttet.

3

Tilsett hvitløk og ingefær. Bland sammen og tilsett vann. La det småkoke uten lokk til det meste av vannet er fordampet. Pass på at det ikke svir seg.

4

Tilsett smør og chili. Rør rundt.

5

Ha i youghurt, garam masala og chilipulver. Kok til kjøttet er mørt.

6

Hakk paprika, tomat og vårløk fint, og tilsett i gryta. Gi det et oppkok.

Lam Karahi
Nutrition Facts

Serving Size 5 cups

Servings 125


Amount Per Serving
Calories 730Calories from Fat 249
% Daily Value *
Total Fat 27g42%
Saturated Fat 19g95%
Cholesterol 195mg65%
Sodium 649mg28%
Total Carbohydrate 19g7%
Dietary Fiber 5g20%
Sugars 10g
Protein 24g48%

Vitamin A 20%
Vitamin C 22%
Calcium 24%
Iron 26%
Vitamin E 30%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Featured Recipe

UMS

Butter chicken – indisk smørkylling

Butter chicken – eller murgh makhani som retten heter på indisk – er en av de mest kjente indiske curryrettene. Denne oppskriften har vi fått av kjøkkensjefen på restaurant Listen to Baljit i Oslo.

Read More »

Recent Recipes

POPULÆRT AKKURAT NÅ

Kylling Tikka Masala

Tikka betyr rett og slett kjøtt uten bein, og masala betyr krydderblanding. Kyllingkjøtt i krydder, altså! Marinert i yoghurt og krydder, og kokt ferdig i en deilig krydret tomatsaus med fløte. Sett av tid til å la kjøttet marinere over natten, så er resten gjort på under en halv time.

Read More »

Asiatisk Omelettrulade

Skal du servere gjestene en liten appetittvekker bør du prøve disse asiatiske omelettruladene. La deg ikke skremme av navnet. De er enkle å lage!

Read More »

Chapati

Chapati eller roti er opprinnelig et pakistansk og indisk brød eller lefse som stekes på takke eller i panne. Chapati serveres også i noen afrikanske land.

Read More »

Asiatisk kyllingsalat

Dette er en superrask og enkel kyllingsalat der du godt kan bruke restene fra gårsdagens kyllingmiddag. Friske urter og en hot dressing gir masse smak!

Read More »