United Mega Store

UMS telefon: +47 40 48 00 88

Kyllingkebab med raita

AuthorUMSDifficultyIntermediate

En smak av India! Krydret kebab av kyllingkjøttdeig servert rett fra grillen med raita. Nanbrød hører selvfølgelig også med.

Yields225 Servings
Prep Time10 minsCook Time40 minsTotal Time50 mins
 400 g kyllingkjøttdeig
 1 stk. løk
 1 ts salt + 2 båter hvitløk
 1 ss garam masala
 2 ss finhakket frisk koriander
 1 ss hakket frisk ingefær
 1 stk. grønn chili
 8 stk. grillspyd
 1 ss rapsolje til pensling
Raita:
 2 dl yoghurt naturell
 1 stk. revet agurk (godt avrent)
 2 ss finhakket frisk mynte
SLIK GJØR DU
1

Rens løk og ha den i en hurtigmikser sammen med koriander, hvitløk, ingefær, chili, garam masala og salt. Kjør til det blir en jevn masse.

2

Vend blandingen inn i kjøttdeigen. Sett eventuelt kjølig en ½ times tid slik at smaken utvikler seg mer.

3

Lag raita. Riv agurk grovt, og press ut litt av vannet fra agurken. Bland agurken sammen med yoghurt, finhakket mynte og smak til med salt, pepper, og eventuelt litt sukker.

4

Lag ovale boller på størrelse med en kjøttkake og tre bollene på spyd. Juster eventuelt formen på bollene slik at de er ca. like store.
(Husk å legg trespyd i bløt i 15-20 minutters i forkant. Da forhindrer du at spydet tar fyr på grillen.)

5

Pensle grillristen med litt olje og legg spydene på grillen. Grill til kyllingkebabene har fått en fin gyllen farge rundt det hele. Snu ofte slik at de ikke svir seg.

Ingredients

 400 g kyllingkjøttdeig
 1 stk. løk
 1 ts salt + 2 båter hvitløk
 1 ss garam masala
 2 ss finhakket frisk koriander
 1 ss hakket frisk ingefær
 1 stk. grønn chili
 8 stk. grillspyd
 1 ss rapsolje til pensling
Raita:
 2 dl yoghurt naturell
 1 stk. revet agurk (godt avrent)
 2 ss finhakket frisk mynte

Directions

SLIK GJØR DU
1

Rens løk og ha den i en hurtigmikser sammen med koriander, hvitløk, ingefær, chili, garam masala og salt. Kjør til det blir en jevn masse.

2

Vend blandingen inn i kjøttdeigen. Sett eventuelt kjølig en ½ times tid slik at smaken utvikler seg mer.

3

Lag raita. Riv agurk grovt, og press ut litt av vannet fra agurken. Bland agurken sammen med yoghurt, finhakket mynte og smak til med salt, pepper, og eventuelt litt sukker.

4

Lag ovale boller på størrelse med en kjøttkake og tre bollene på spyd. Juster eventuelt formen på bollene slik at de er ca. like store.
(Husk å legg trespyd i bløt i 15-20 minutters i forkant. Da forhindrer du at spydet tar fyr på grillen.)

5

Pensle grillristen med litt olje og legg spydene på grillen. Grill til kyllingkebabene har fått en fin gyllen farge rundt det hele. Snu ofte slik at de ikke svir seg.

Kyllingkebab med raita
Nutrition Facts

Serving Size 7 cups

Servings 225


Amount Per Serving
Calories 750Calories from Fat 249
% Daily Value *
Total Fat 19g30%
Saturated Fat 9g45%
Cholesterol 195mg65%
Sodium 730mg31%
Total Carbohydrate 19g7%
Dietary Fiber 5g20%
Sugars 10g
Protein 19g38%

Vitamin A 20%
Vitamin C 22%
Calcium 24%
Iron 26%
Vitamin D 28%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Featured Recipe

UMS

Butter chicken – indisk smørkylling

Butter chicken – eller murgh makhani som retten heter på indisk – er en av de mest kjente indiske curryrettene. Denne oppskriften har vi fått av kjøkkensjefen på restaurant Listen to Baljit i Oslo.

Read More »

Recent Recipes

POPULÆRT AKKURAT NÅ

Lam Tikka

Ordet “tikka” betyr rett og slett “kjøttbit”, men brukes også som navn på yoghurtmarinaden som hører med i tikkarettene. Tikka stammer fra India og Pakistan, og er svært populært verden over. Dette er en rask og forenklet versjon, et herlig eksotisk innslag i en travel hverdag.

Read More »

Kylling Tikka Masala

Tikka betyr rett og slett kjøtt uten bein, og masala betyr krydderblanding. Kyllingkjøtt i krydder, altså! Marinert i yoghurt og krydder, og kokt ferdig i en deilig krydret tomatsaus med fløte. Sett av tid til å la kjøttet marinere over natten, så er resten gjort på under en halv time.

Read More »