United Mega Store

UMS telefon: +47 40 48 00 88

Kylling Tikka Masala

AuthorUMSCategory, , DifficultyIntermediate

Tikka betyr rett og slett kjøtt uten bein, og masala betyr krydderblanding. Kyllingkjøtt i krydder, altså! Marinert i yoghurt og krydder, og kokt ferdig i en deilig krydret tomatsaus med fløte. Sett av tid til å la kjøttet marinere over natten, så er resten gjort på under en halv time.

Yields25 Servings
Prep Time10 minsCook Time50 minsTotal Time1 hr
 800 g kyllingfilet eller lårfilet
 1 dl yoghurt naturell
 2 båter hvitløk
 3 cm frisk ingefær
 saft av 0,5 stk. sitron
 0,5 ts chilipulver
 1 ts malt koriander
 1 ts malt spisskummen
Saus:
 1 stk. løk
 2 båter hvitløk
 3 cm frisk ingefær
 4 ss olje
 1 ts malt spisskummen
 1 ts revet muskatnøtt
 1 ts gurkemeie
 1 ts chilipulver
 1 ss garam masala
 1 ss tomatpuré
 1 boks hermetiske tomater
 1,5 dl fløte
 1 dl malte mandler eller cashewnøtter
 0,5 bunt frisk koriander
SLIK GJØR DU
1

Del kyllingfileter i store biter.

2

Ha yoghurt i en bolle og tilsett finhakket hvitløk, revet ingefær, sitronsaft, chilipulver, koriander, spisskummen og salt. Bland godt og legg i kyllingbitene. Sett bollen kaldt, helst over natten.

3

Finhakk løk og hvitløk. Riv ingefær fint. Varm litt olje i en gryte og fres løk, hvitløk og ingefær på middels varme til løken begynner å bli gyllen. Tilsett, spisskummen, muskat, gurkemeie, chilipulver, garam masala, tomatpuré og knuste tomater. Kok opp og la sausen koke noen minutter før du tilsetter fløten.

4

Varm litt olje i en vid stekepanne med høy kant. Stek kyllingbitene i omganger til de endrer farge. Legg bitene over i sausen etter hvert. Tilsett resten av marinaden i sausen. Bland inn malte mandler.

5

La det hele småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og mer krydder etter smak.

6

Dryss over grovhakkede mandler og hakket frisk koriander ved servering. Vi har også pyntet med svarte sesamfrø.

Ingredients

 800 g kyllingfilet eller lårfilet
 1 dl yoghurt naturell
 2 båter hvitløk
 3 cm frisk ingefær
 saft av 0,5 stk. sitron
 0,5 ts chilipulver
 1 ts malt koriander
 1 ts malt spisskummen
Saus:
 1 stk. løk
 2 båter hvitløk
 3 cm frisk ingefær
 4 ss olje
 1 ts malt spisskummen
 1 ts revet muskatnøtt
 1 ts gurkemeie
 1 ts chilipulver
 1 ss garam masala
 1 ss tomatpuré
 1 boks hermetiske tomater
 1,5 dl fløte
 1 dl malte mandler eller cashewnøtter
 0,5 bunt frisk koriander

Directions

SLIK GJØR DU
1

Del kyllingfileter i store biter.

2

Ha yoghurt i en bolle og tilsett finhakket hvitløk, revet ingefær, sitronsaft, chilipulver, koriander, spisskummen og salt. Bland godt og legg i kyllingbitene. Sett bollen kaldt, helst over natten.

3

Finhakk løk og hvitløk. Riv ingefær fint. Varm litt olje i en gryte og fres løk, hvitløk og ingefær på middels varme til løken begynner å bli gyllen. Tilsett, spisskummen, muskat, gurkemeie, chilipulver, garam masala, tomatpuré og knuste tomater. Kok opp og la sausen koke noen minutter før du tilsetter fløten.

4

Varm litt olje i en vid stekepanne med høy kant. Stek kyllingbitene i omganger til de endrer farge. Legg bitene over i sausen etter hvert. Tilsett resten av marinaden i sausen. Bland inn malte mandler.

5

La det hele småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og mer krydder etter smak.

6

Dryss over grovhakkede mandler og hakket frisk koriander ved servering. Vi har også pyntet med svarte sesamfrø.

Kylling Tikka Masala
Nutrition Facts

Serving Size 7 cups

Servings 25


Amount Per Serving
% Daily Value *
Total Fat 27g42%
Saturated Fat 9g45%
Cholesterol 195mg65%
Sodium 730mg31%
Total Carbohydrate 19g7%
Dietary Fiber 5g20%
Sugars 10g
Protein 97g194%

Calcium 20%
Iron 22%
Vitamin D 24%
Vitamin E 26%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Featured Recipe

UMS

Butter chicken – indisk smørkylling

Butter chicken – eller murgh makhani som retten heter på indisk – er en av de mest kjente indiske curryrettene. Denne oppskriften har vi fått av kjøkkensjefen på restaurant Listen to Baljit i Oslo.

Read More »

Recent Recipes

POPULÆRT AKKURAT NÅ

Lam Karahi

Karahi er en rett fra Nord India, og lages ofte med geitekjøtt. Vi hat latt oss inspirere, og laget en med norsk lam, så enkelt som fårikålkjøtt.

Read More »

Lam Tikka

Ordet “tikka” betyr rett og slett “kjøttbit”, men brukes også som navn på yoghurtmarinaden som hører med i tikkarettene. Tikka stammer fra India og Pakistan, og er svært populært verden over. Dette er en rask og forenklet versjon, et herlig eksotisk innslag i en travel hverdag.

Read More »

Chapati

Chapati eller roti er opprinnelig et pakistansk og indisk brød eller lefse som stekes på takke eller i panne. Chapati serveres også i noen afrikanske land.

Read More »