United Mega Store

UMS telefon: +47 40 48 00 88

Chapati

AuthorUMSCategory, , , DifficultyIntermediate

Chapati eller roti er opprinnelig et pakistansk og indisk brød eller lefse som stekes på takke eller i panne. Chapati serveres også i noen afrikanske land.

Yields100 Servings
Prep Time10 minsCook Time30 minsTotal Time40 mins
 4 dl fin sammalt hvete
 5 dl hvetemel
 1 ts salt
 ca. 4 dl vann
SLIK GJØR DU
1

Ha mel og salt i en bakebolle. Spe på med litt og litt vann og kna det inn til deigen er passe fast. Deigen skal være litt hardere enn en brøddeig. La deigen hvile i 10 minutter.

2

Del deigen i 8 emner eller mer om du ønsker lefsene mindre. Kjevle ut hvert emne til en tynn rund leiv.

3

Stek leivene på sterk varme i en tørr stekepanne, et par minutter. Snu lefsene ofte, så de ikke blir brent. Krøll/rull lefsene sammen i et kjøkkenhåndkle for å holde dem myke.

Ingredients

 4 dl fin sammalt hvete
 5 dl hvetemel
 1 ts salt
 ca. 4 dl vann

Directions

SLIK GJØR DU
1

Ha mel og salt i en bakebolle. Spe på med litt og litt vann og kna det inn til deigen er passe fast. Deigen skal være litt hardere enn en brøddeig. La deigen hvile i 10 minutter.

2

Del deigen i 8 emner eller mer om du ønsker lefsene mindre. Kjevle ut hvert emne til en tynn rund leiv.

3

Stek leivene på sterk varme i en tørr stekepanne, et par minutter. Snu lefsene ofte, så de ikke blir brent. Krøll/rull lefsene sammen i et kjøkkenhåndkle for å holde dem myke.

Chapati
Nutrition Facts

Serving Size 7 cups

Servings 100


Amount Per Serving
Calories 730Calories from Fat 350
% Daily Value *
Total Fat 17g27%
Saturated Fat 9g45%
Cholesterol 195mg65%
Sodium 730mg31%
Total Carbohydrate 19g7%
Dietary Fiber 5g20%
Sugars 10g
Protein 26g52%

Vitamin A 20%
Vitamin C 22%
Calcium 24%
Iron 26%
Vitamin D 28%
Vitamin E 30%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Featured Recipe

UMS

Butter chicken – indisk smørkylling

Butter chicken – eller murgh makhani som retten heter på indisk – er en av de mest kjente indiske curryrettene. Denne oppskriften har vi fått av kjøkkensjefen på restaurant Listen to Baljit i Oslo.

Read More »

Recent Recipes

POPULÆRT AKKURAT NÅ

Lam Tikka

Ordet “tikka” betyr rett og slett “kjøttbit”, men brukes også som navn på yoghurtmarinaden som hører med i tikkarettene. Tikka stammer fra India og Pakistan, og er svært populært verden over. Dette er en rask og forenklet versjon, et herlig eksotisk innslag i en travel hverdag.

Read More »

Lam Karahi

Karahi er en rett fra Nord India, og lages ofte med geitekjøtt. Vi hat latt oss inspirere, og laget en med norsk lam, så enkelt som fårikålkjøtt.

Read More »