United Mega Store

UMS telefon: +47 40 48 00 88

Asiatisk kyllingsalat

AuthorUMSCategory, , DifficultyBeginner

Dette er en superrask og enkel kyllingsalat der du godt kan bruke restene fra gårsdagens kyllingmiddag. Friske urter og en hot dressing gir masse smak!

Yields25 Servings
Prep Time10 minsCook Time30 minsTotal Time40 mins
 400 g stekt kylling lårfilet , kyllingfilet eller grillet kylling
 2 stk. sjalottløk
 1 boks cherrytomat
 1 dl grovhakket frisk mynte
 1 dl grovhakket thaibasilikum eller vanlig basilikum
 1 pk blandet babybladsalat
 3 ss solsikkekjerner
Hot dressing:
 2 båter hvitløk
 1 stk. grønn chili
 1 ss revet frisk ingefær
 2 stk. lime
 2 ss sukker
 3 ss fiskesaus (asiatisk)
 3 ss olje
SLIK GJØR DU
1

Del kyllingkjøttet i mindre biter med fingrene. Finhakk sjalottløk og del cherrytomater i to. Bland kylling, løk og tomater i en vid bolle. Vend inn mynte og basilikum.

2

Finhakk chili og hvitløk, og bland med revet ingefær, limesaft, sukker, asiatisk fiskesaus og nøytral olje. Smak eventuelt til med salt og pepper.

3

Hell dressingen over kyllingen og bland godt.

4

Anrett salat på et stort fat og fordel kyllingblandingen over. Dryss over solsikkefrø og server med en gang. Pynt eventuelt med friske koriander og thaibasilikumblader.

Ingredients

 400 g stekt kylling lårfilet , kyllingfilet eller grillet kylling
 2 stk. sjalottløk
 1 boks cherrytomat
 1 dl grovhakket frisk mynte
 1 dl grovhakket thaibasilikum eller vanlig basilikum
 1 pk blandet babybladsalat
 3 ss solsikkekjerner
Hot dressing:
 2 båter hvitløk
 1 stk. grønn chili
 1 ss revet frisk ingefær
 2 stk. lime
 2 ss sukker
 3 ss fiskesaus (asiatisk)
 3 ss olje

Directions

SLIK GJØR DU
1

Del kyllingkjøttet i mindre biter med fingrene. Finhakk sjalottløk og del cherrytomater i to. Bland kylling, løk og tomater i en vid bolle. Vend inn mynte og basilikum.

2

Finhakk chili og hvitløk, og bland med revet ingefær, limesaft, sukker, asiatisk fiskesaus og nøytral olje. Smak eventuelt til med salt og pepper.

3

Hell dressingen over kyllingen og bland godt.

4

Anrett salat på et stort fat og fordel kyllingblandingen over. Dryss over solsikkefrø og server med en gang. Pynt eventuelt med friske koriander og thaibasilikumblader.

Asiatisk kyllingsalat
Nutrition Facts

Serving Size 7 cups

Servings 25


Amount Per Serving
Calories 27Calories from Fat 450
% Daily Value *
Total Fat 27g42%
Saturated Fat 9g45%
Cholesterol 195mg65%
Sodium 730mg31%
Total Carbohydrate 19g7%
Dietary Fiber 5g20%
Sugars 10g
Protein 97g194%

Vitamin A 20%
Vitamin C 22%
Calcium 24%
Iron 26%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Featured Recipe

UMS

Butter chicken – indisk smørkylling

Butter chicken – eller murgh makhani som retten heter på indisk – er en av de mest kjente indiske curryrettene. Denne oppskriften har vi fått av kjøkkensjefen på restaurant Listen to Baljit i Oslo.

Read More »

Recent Recipes

POPULÆRT AKKURAT NÅ

Brisket with Root Vegetables

It’s a toss-up which part of this dish is best: the tender meat with rich tomato flavor, or the luscious root vegetables that sit beneath it during braising, soaking up juices from the brisket and wine.

Read More »

Asiatisk Omelettrulade

Skal du servere gjestene en liten appetittvekker bør du prøve disse asiatiske omelettruladene. La deg ikke skremme av navnet. De er enkle å lage!

Read More »

Lam Karahi

Karahi er en rett fra Nord India, og lages ofte med geitekjøtt. Vi hat latt oss inspirere, og laget en med norsk lam, så enkelt som fårikålkjøtt.

Read More »

Kylling Tikka Masala

Tikka betyr rett og slett kjøtt uten bein, og masala betyr krydderblanding. Kyllingkjøtt i krydder, altså! Marinert i yoghurt og krydder, og kokt ferdig i en deilig krydret tomatsaus med fløte. Sett av tid til å la kjøttet marinere over natten, så er resten gjort på under en halv time.

Read More »